sport.se
Sökknapp
Fotboll

Zlatans nya målshow – hyllas: ”Fantastisk”

Jonas Bengtsson

Zlatan Ibrahimovic slog till med två mål i nattens match mot Philadelphia. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Sex strutar – på fyra matcher. Zlatans målfacit imponerar. "Mitt jobb är att göra mål", säger Zlatan efter nya målshowen i natt.

Zlatan Ibrahimovic har fått en drömstart på säsongen. På fyra matcher har han gjort sex mål. Hemma mot Philadelphia slog han till två gånger – redan i första halvlek.

– Det tar för lång tid absolut, men ger han mig straff så klart att jag tänker slå den, det är inte så att jag ger bort en straff. 

– Förra veckan stal de ett mål från mig, men misstag kan domare som är mänskliga göra. Med VAR kan man inte göra misstag, men jag vet inte vad den som satt i den där kuren gjorde. Antingen så sov han eller så njöt han av mitt mål, säger Zlatan med ett leende.

Efter nattens målsuccé hyllas Zlatan.

På klubbens hemsida skriver Dylan Butler: ”Vem vet hur många mål han kommer göra om han får vara frisk”, och åsyftar Zlatans skadebesvär efter premiären.

– Jag koncentrerar mig bara på vad jag kan göra och inte vad andra gjort tidigare. Mitt jobb är att göra mål och det bästa sättet jag kan hjälpa laget på är att göra mål. Det har inget att göra med vad någon enskild spelare gjorde för ett år sedan. Jag har gjort mer än 400 mål under karriären och det kommer fler, så behåll tålamodet.

Zlatan ligger nu på delad andraplats i MLS skytteliga, som toppas av mexikanen Carlos Vela, Los Angeles FC, på sju mål.