sport.se
Sökknapp
Fotboll

Hattrick av Strandberg mot Sirius: ”Trivs”

Carlos Strandbergs tredje mål för dagen innebar 4–0 mot Sirius i en match som till sist slutade 4–3 till Örebro. Foto: Christine Olsson/TT

Örebros anfallslån Carlos Strandberg är en ryktenas man. Och intresset lär knappas svalna efter 23-åringens andra hattrick för säsongen då Sirius besegrades på bortaplan med 4–3.
- Jag trivs jättebra i Örebro. De ger mig bra chans till utveckling och vi har en bra balans i laget. För mig är det en perfekt miljö, säger Strandberg.

Han är utlånad från Malmö till ÖSK sedan den 5 april i år. Lånekontraktet förlängdes i juli med en option som ger MFF rätt att sälja om rätt bud kommer in och intresse från utlandet ska enligt obekräftade medieuppgifter finnas för den kraftfulle anfallaren.

Malmö nobbade i somras, enligt Sportbladet, ett bud från turkiska Alanyaspor och enligt samma tidning anmälde Saudiarabiska Al-Hazem FC sitt intresse för ett par dagar sedan:

Jag hörde det där första gången sent i fredags när det kom ut i tidningen och vart lite chockad. Det (Saudiarabien) skulle vara lite nya utmaningar och hade det kommit något bud så kanske man hade tittat på det, säger Strandberg.

Självklart. Ingen kan tvinga någon, det måste kännas rätt för allihop men jag förstår vad du menar.

Stänger av ryktena

Den glödhete hattrickskytten säger att han ”lärt sig stänga av alla rykten som kommit i alla fönster”.

Och det lär komma fler efter uppvisningen i Uppsala där göteborgaren trampade in i straffområdet och gjorde 1–0 längs gräset efter en kvart.

Andra målet (2–0) kom med halvtimmen spelad då Nordin Gerzic lyfte upp en långboll som Strandberg plockade ner med foten, fick med sig och skickade in högt samtidigt som han urstark tryckte bort sin uppvaktning.

Hattricket fullbordades i 55:e minuten efter att Siriusbacken Kebba Ceesay råkat nickade fram bollen till Strandberg som stod helt fri i höjd med mittlinjen.

Jag gjorde en chansning, såg att han inte skulle nå den och som tur var så skarvade han bollen lite för bra så att jag kunde ta en touch, två touch och avsluta, säger Strandberg som även gjorde ett hattrick borta mot Helsingborg den 29 juli.

Bäst borta

Och just bortaplan verkar vara Strandbergs favoritmålplats då tio av hans nu elva allsvenska mål i år har gjorts i just bortamatcher.

Varför både han och laget har varit bättre borta än hemma vet han inte men lagkamraten Nordin Gerzic vill lyfta fram Strandbergs laginsatser och hårda jobb oavsett var målen kommer:

Han är en riktigt lagkompis, jobbar stenhårt för laget fast han är striker. Jag ser jobbet, det taktiska, hur han pushar andra spelare, visar vägen och sätter fart i pressen. Sådana grejer, det som lyfter ett lag, gör han på ett grymt sätt, säger Gerzic.

Jag orkar inte spekulera, det får vi se då. Det vore tråkigt för oss men kul för honom.