sport.se
Sökknapp
Ishockey

St Louis vann stort när Karlsson plågades

St Louis Jaden Schwartz, till höger, gjorde hattrick mot San Jose. Foto: Josie Lepe/AP/TT

Oskar Sundqvist inledde St Louis målfest när San Jose besegrades med 5–0 på bortaplan i det femte semifinalmötet i NHL-ishockeyn. San Joses svenske back Erik Karlsson satt större delen av matchen på bänken och verkade åter plågas av en ljumskskada.

Med knappt sex minuter spelade fångade Oskar Sundqvist upp en felpassning av Erik Karlsson och satte St Louis, och matchens, första mål.

Erik Karlsson, som under stora delar av säsongen har dragits med en ljumskskada, spelade bara ett par minuter in i andra perioden. Sedan syntes han grimasera från bänken, eventuellt på grund av ljumsken igen, och under tredje perioden var han inte ens kvar i avbytarbåset.

Det märks att han har svåra smärtor. Jag tycker inte att han var lika rapp i dag som han var i förra matchen och inte heller då såg han ju helt hundra ut, säger Oskar Sundqvist till Aftonbladet.

Vi får se om han spelar nästa match. Om han gör det är det bara att ta honom på samma sätt och se till att han får vända så mycket som möjligt, för det kan inte vara så skönt för honom just nu. Vi vill inte tappa puckarna vid honom, vi vill att han ska just vända mycket, säger Sundqvist.

Hattrick av Schwartz

I början av andra perioden utökade St Louis ledningen, först genom Jaden Schwartz och sedan genom en straff av Vladimir Tarasenko.

Och just för Schwartz var matchen en fullträff. I början av tredje perioden satte han sitt andra mål till 4–0 och sedan även 5–0. Det var Schwartz andra hattrick under slutspelet. Det första kom i match sex mot Winnipeg under åttondelsfinalsomgången.

St Louis-målvakten Jordan Binnington, som höll nollan för första gången i Stanley Cup, hyllar laginsatsen. Alla jobbade hemåt bra och spelade disciplinerat, säger han till journalister efter matchen.

Steen tittar framåt

Även St Louis Alexander Steen berömmer laginsatsen.

För oss är det viktigaste att vi spelar vår sorts ishockey. Att vi spelar det spel som vi vill. I en del matcher har vi halkat ifrån det lite men snabbt kommit tillbaka på banan. I kväll tycker jag att vi spelade bra genom hela matchen. Och självklart spelade Binnington riktigt bra för oss, säger Steen enligt lagets Twitterkonto.

Vi spelade bra i kväll. Men det är historia nu och vi måste titta framåt och förbereda oss för nästa match.