sport.se
Sökknapp
Ishockey

Tvingas ut från Globen: ”Vi är vana”

Folkfest i Globen i kväll. När Djurgården spelar sin första SM-final i Stockholm på nio år blir det fullsatt i Globen. Sedan tvingas laget flytta tillbaka till Hovet. Foto: Erik Simander/TT

Djurgården fyller Globen för andra matchen i rad i kvällens andra SM-final mot Frölunda. Sedan blir Stockholmslaget utputtat till Hovet av innebandyfinaler och en hockeylandskamp. Och går miste om sköna extraintäkter.
- Framför allt hade det varit kul att ge fler möjligheten att se oss, säger Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand.

8 094 åskådare har fyllt Hovet under de fem första slutspelsmatcherna och i senaste hemmamatchen, den sjätte SM-semifinalen mot Färjestad, flyttade laget in i Globen.

Flyttar tillbaka

Sedan får Djurgården snällt maka på sig och flytta tillbaka till Hovet. På lördag är Globen upptaget av SM-finaler i innebandy och vid en eventuell sjätte final, nästa torsdag, är det Svenska ishockeyförbundet som konkurrerar ut klubben.

Tre Kronor möter Ryssland i VM-genrepet Carlson Hockey Games den 1 maj och en ny is, med SHL:s och Djurgårdens reklam, hinner inte bli iordningställd till dagen efter.

Vi är vana, det är så Stockholmshockeyn ser ut. Jag är inte bitter utan man får i stället se det som en uppsida när möjligheten finns att spela i Globen, säger Silfverstrand.

Jag har inte fått sammanställningen från vår senaste match där. Det är extrapengar, men det kostar också mer att spela i Globen, säger Silfverstrand.

Det är nio år sedan vi var i final senast och när vi väl är här och ser vilket stort intresse det är så hade det varit kul att ge fler djurgårdare möjligheten att se oss.