sport.se
Sökknapp
Ishockey

Axelsson vill sänka gamla laget

Dick Axelsson och målvakten Adam Reideborn i lättsamt samspråk under Djurgårdens träning inför första SM-finalen. Foto: Jessica Gow/TT

Han sänkte sina gamla lagkamrater i Färjestad – nu ska han göra en favorit i repris mot Frölunda.
- Det är därför jag spelar, för att nå framgångar och vinna saker, säger Djurgårdsstjärnan Dick Axelsson inför SM-finalserien mot sitt gamla lag.

Fint på baksidan

I den sjunde och avgörande semifinalen mot sitt gamla lag Färjestad på bortaplan var han inblandad i tre av målen i 4–1-segern, sköt själv det matchvinnande och spelade fram till ytterligare två.

Det är första gången i SM-finalhistorien som det är storstadsmöte, Stockholm mot Göteborg och framsidan mot baksidan. Det där sista råder det så klart delade meningar om vad som är vilket. Var huvudstadens folk placerar baksidan är inte så svårt att lista ut…

Hehe, det är ju så vi i Stockholm säger. Men Göteborg är en fin stad måste jag tillägga.

Jag trivdes jättebra där, förutom framgångarna då, säger Axelsson som åkte ut i kvartsfinal med Frölunda bägge åren.

Det var lite längre sedan jag var i Frölunda. Det är inte så många spelare kvar, några få stycken. Minnet sviker lite där. Men det är klart att jag känner ledningen och tränarna. Men det var mer speciellt att möta Färjestad, säger han.

”Bra för självförtroendet”

Axelsson har haft en stökig säsong med knäproblem och det blev bara 25 poäng (7+18) under grundserien. I slutspelet är han tillbaka på samma nivå som under fjolårets grundserie då han gjorde 21 mål och 45 poäng och tog en plats i OS-laget.

Det har inte varit så hattigt nu i slutspelet och jag har spelat alla matcher. I grundserien spelade man någon och vilade någon. När knäna känns bättre går spelet bättre. Jag tycker jag spelar en bra hockey och hjälper lag på många vis.

Sedan är det klart att det alltid är roligt att göra mål. Det är bra för självförtroendet, säger han.

Men jag kommer fortfarande ihåg hur man gör. Det är alltid kul att spela finaler och vinna, säger han.