sport.se
Sökknapp
Basket

Rysarjämnt slut i NBA-semi: Vi stal matchen

Stephen Curry och Golden State fick kämpa för den andra semifinalssegern mot Portland. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Andra semifinalmötet mellan NBA-mästaren Golden State och Portland avslutades nagelbitarjämnt. Lagen turades om att leda med bara en poäng under slutminuterna innan Golden State först i slutsekunderna säkrade segern.

Portland inledde matchen starkt och ledde i halvtid med 65–50. Framför allt var Portlands trepoängsskytte starkare, de satte 18 skott från trepoängslinjen jämfört med Golden States nio. Däremot var Golden States försvarsspel något vassare, med nio blockar mot en.

De straffade oss rejält. Men den tredje perioden var otrolig, då gjorde alla i laget avtryck, säger Golden States stora stjärna Stephen Curry som gjorde 37 poäng.

”Vi stal matchen”

Steg för steg hämtade Golden State in Portlands försprång och med bara ett par minuter kvar att spela ledde lagen växelvis med bara ett poäng och det var först i slutsekunderna som det avgjordes. Då ledde Golden State med en poäng och Curry passade till Draymond Green som i en layup skaffar hemmalaget en trepoängsledning.

Portland hinner sedan med ett sista avslut men Damian Lillards trea blockas av Andre Iguodala och sedan ljuder slutsignalen.

Vi stal matchen, säger Golden State-tränaren Steve Kerr under presskonferensen efteråt.

De spelade ut oss i stora delar av matchen. Men jag tror att vår erfarenhet hjälpte oss, vi har gjort det här några gånger tidigare.

Durant borta fler matcher

Vadskadade stjärnan Kevin Durant stod över även det andra mötet med Portland och kommer dessutom att missa kommande två möten på bortaplan.

Golden States svenske spelare Jonas Jerebko fick åter relativt mycket speltid, nära femton minuter. Han gjorde inte några poäng den här gången, men noteras för sju returer och två assist.