sport.se
Sökknapp
Fotboll

Premiärseger för mästarlaget Piteå

Nina Jakobsson gjorde segermålet för Piteå mot Djurgården. Foto: Pär Bäckström/TT

Mästarlaget Piteå inledde nya säsongen med att besegra Djurgården med 1–0. Josefin Johansson gjorde comeback efter barnafödsel – och låg bakom matchens enda mål.
- Jag är trött men mycket glad, säger Piteåstjärnan.

I halvtid byttes 31-åriga mittfältaren Josefin Johansson in i Piteå. Dags för comeback för en spelare som längtat tillbaka.

I augusti i fjol blev hon mamma till en liten tjej och spelade därför inte en enda match under fjolårssäsongen efter att ha varit lagkapten i sju år. Nu var hon med om att visa vägen.

Matchens enda mål kom i den 50:e minuten efter ett inkast följt av en lång boll in i straffområdet. Josefin Johansson nickade ned inlägget på anfallaren Nina Jakobssons fötter. Jakobsson var iskall och gjorde mål.

Jag såg att ”Madde” (Madelen Janogy) fick bollen och jag vet att hon är grym på att ta sig runt. Sedan har vi pratat om att vi skulle komma in på bortre där det ofta blir tomt, säger Johansson.

Efter målet kastade Johansson sig om halsen på sina lagkamrater. Senast hon spelade en elitmatch i fotboll var i den sista damallsvenska omgången 2017.

Det här känns fantastiskt roligt. Jag är trött men mycket glad. Det är skönt att få vinna matcher i damallsvenskan igen, säger hon.

Inte bolltrygga

Piteå var mer direkta och fick mer bollar in i box och skapade också fasta situationer. Vi var lite nervösa med boll, vi blev lite oroliga. Vi är inte så bolltrygga som jag hoppades att vi skulle våga vara, säger Djurgårdstränaren Joel Riddez.

Vi står ändå upp bra defensivt. Vi tar kampen. Vi är bra i andra halvlek men vi saknar lite spets, fortsätter Riddez.

Med 15 minuter kvar av ordinarie tid valde hemmatränaren Stellan Carlsson att spela med en anfallare istället för den trio som fick inleda matchen på topp.

Jag känner ju de här spelarna ganska bra. Efter målet var det ett gäng som blev väldigt inriktade på att försvara ledningen. Vi hade förberett oss för att spela lite lägre och hade väl egentligen tänkt göra det i ett tidigare skede i matchen, säger Carlsson.