sport.se
Sökknapp
Fotboll

Isaks nya målfest: ”Makalösa siffror”

Jonas Bengtsson

Alexander Isak är glödhet. Mot Zwolle gjorde han sitt tolfte ligamål. Nu jämförs svensken med ikonerna. Foto: AP/TT

Dundersuccén fortsätter för Alexander Isak, som nu har gjort tolv mål på tolv ligamatcher. Det är statistik som varken Zlatan Ibrahimovic, Ronaldo eller Luis Suarez kan rå på. "Makalösa siffror", säger kommentatorn Claes Andersson.

Alexander Isak, 19, är i sitt livs form. Hemma mot Zwolle fixade han först en målgivande passning, sedan avgjorde han genom att göra 2–0 i den 60:e minuten.

Målet var en delikatess. Svensken fick bollen utanför straffområdet, klev in och klappade till med ett löst, men välplacerat skott i målvaktens högra hörn.

– Han är mannen med guldbyxorna. Allt han tar sig för funkar. Han tar emot den fint och trycker till. Lagkamraten Pavlidis står framför målvakten och stör, men han är inte på bollen, säger kommentatorn Claes Andersson i Viasat enligt Sport-Expressen.

Unik i holländsk historia

Alexander Isak är nu uppe på tolv ligamål på lika många matcher. Det gör honom unik i holländsk ligahistoria.

”Alexander Isak gör något som Romario, Ronaldo, Zlatan, Suarez och andra aldrig klarat av: Isak är den förste utländske spelaren någonsin att göra tolv mål på sina första tolv matcher i Eredivisie”, skriver Gracenote Live på Twitter.

Matchen slutade 2–0 och Willem II ligger nu på åttonde plats i Eredivise.