sport.se
Sökknapp

General Data Protection Regulation Policy för externa besökare.

Allmänt
Sport.se är ett mediebolag som tar frågor kring personlig integritet på största allvar. För oss är det viktigt att vara så transparenta som möjligt gällande hur vi behandlar dina uppgifter och vi vidtar alla åtgärder vi kan för att skydda dem. Följande policy beskriver riktlinjerna för hanteringen av personuppgifter inom sport.se sajter, något vi är skyldiga att göra enligt dataskyddslagstiftningen GDPR i Sverige och övriga EU.

Personuppgiftsansvarig

Codebet AB
Törnebyvägen 3
392 41, Kalmar
E-post: info@sport.se
‍Webbplatser: sport.se och dess tillhörande sajter.

När behandlar vi dina personuppgifter?
Sport.se behandlar dina personuppgifter:

  • när du besöker våra webbplatser (läs mer under avsnittet Cookies)
  • när du anmäler dig på ett av våra nyhetsbrev

Var får vi personuppgifter ifrån?
Det är i de flesta fall du själv som är den främsta källan till de personuppgifter som vi har tillgång till, exempelvis när du fyller i namn, e-postadress, mobiltelefonnummer och leveransadress när du anmäler intresse för en tjänst eller uppdaterar personuppgifter i samband med ett nyhetsbrev, prenumeration och liknande.

Vissa av de tjänster som vi har är beroende av dina personuppgifter, t.ex nyhetsbrev. Krävs ditt samtycke för en viss tjänst framgår detta också tydligt.

Vilka personuppgifter behandlar vi och varför?
På sport.se och dess webbplatser hanterar vi olika typer av personuppgifter. En personuppgift är information som går att knyta till dig, t.ex. namn, adress, e-post, telefonnummer, ip-nummer.

Dessa uppgifter samlar vi in:

  • IP-nummer som är anonymiserade (när du besöker våra webbplatser). Läs mer under avsnittet om Cookies.
  • Geopositionering (när du besöker våra webbplatser). Läs mer under avsnittet om Cookies.
  • E-post (om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev).

Cookies
När du besöker sport.se eller någon av våra andra webbplatser samlas viss information in med hjälp av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare. En cookie kan t ex innehålla text, nummer eller ett datum. Det är inte ett program och det kan inte innehålla virus.Vi använder cookies huvudsakligen för att skapa en bättre upplevelse på våra sajter och för att kunna föra besöksstatistik. Informationen används också för att få mer kunskap om användare av webbplatsen. Nedan följer en lista med cookies som finns på våra sajter

Ändamål för att vi använder cookies
För att kunna ge en relevant & personlig användarupplevelse på våra webbplatser genom att visa relevanta nyheter och annonser.
Låta systemet känna igen återkommande användare för att kunna anpassa tjänsterna.
Beräkna, rapportera och analysera användarantal och trafik.
Underlätta för dig att röra dig på webbplatsen.
Bygga segment och målgrupper i marknadssyfte och för att kunna rikta erbjudanden, relevanta annonser och minska reklam som är irrelevant.
Utveckla och förbättra webbplatsen och tjänsten genom att förstå hur den används.

Laglig grund
Intresseavvägning varvid det ligger i vårt intresse att ge en hög användarupplevelse genom att det är enkelt att använda våra tjänster och att ge relevant innehåll till våra besökare.

Tredjepartscookies
Ibland använder vi tredjepartscookies från andra företag för att göra marknadsundersökningar och trafikmätningar, underlätta annonshantering och för att förbättra funktionaliteten på webbplatsen. Dessa filer kommer från vårt annonsnätverk och vår teknikleverantör. Filerna gör att annonssystemet känner igen cookies på din dator för att kunna förstå vilka annonser som ska visas eller vilka annonser som har visats i webbläsaren.

Google Analytics
Google Analytics hjälper oss att se hur besökare använder våra digitala produkter. Informationen kan inte spåras till en enskild individ och vi följer strikt Googles regler och skickar inte in personligt identifierbar information till Google Analytics.

Vi bygger segment i Google Analytics med anonyma cookies för att kunna kartlägga hur vårt innehåll läses. Det ger oss värdefulla insikter för att anpassa innehållet till våra läsare. Dessa segment delas med vårt annonssystem Google DoubleClick for Publishers (se nedan) för att kunna ge relevanta annonser. Dessa cookies innehåller ingen personligt identifierbar information.
Vi använder user-ID-funktionen i Google Analytics. Det innebär att vi sparar besökarens användar-id i Google Analytics när man loggar in. Användar-id:et krypteras innan det sparas i Google Analytics. Krypteringen utförs med hjälp av tekniken SHA256 som rekommenderas av Google. Vi använder user-id för att kunna se hur många av våra besökare som är inloggade över flera enheter och ge möjlighet till ett personaliserat innehåll.
Vi anonymisierar besökarens IP-nummer genom funktionen anonymizeIP i Google Analytics. Läs mer om tekniken här. Ett IP-nummer är information som identifierar en anslutning mot Internet. Den används för att information som skickas på Internet skall nå fram till rätt dator.
Information från Google om hur de hanterar GDPR och personlig integritet: https://privacy.google.com/businesses/compliance/

Önskar du ändra på dessa inställningar så kan du ställa in dina val här.

‍En kakas livslängd kan variera beroende på de enskilda leverantörerna. Vissa cookies försvinner så fort du stänger webbläsarfönstret, andra kan existera i flera år. Här kan du läsa mer om cookies, och hur du rensar dem: http://www.youronlinechoices.com/se/

Ta bort cookies
Instruktioner för att rensa cookies i din webbläsare finns bland annat på www.minacookies.se/allt-om-cookies/cookiehantering/. Här finns steg för steg-guider för de vanligaste webbläsarna på marknaden.

Adblockerkontroll
Sport.se använder en kod som visar om en besökare har adblocker installerad. Vi lagrar inga personuppgifter vid denna kontroll. Informationen används vid utvärdering av annonsmarknaden.

Personuppgiftsbehandling i och utanför EES
Vissa av våra underleverantörer är belägna utanför EU och EES (Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet) och kommer därmed att få tillgång till och behandla dina personuppgifter därifrån. Vid sådan överföring har vi som krav att leverantören finns med på amerikanska handelsministeriets Privacy Shield-lista vilket betyder att de anses uppfylla adekvat skyddsnivå.

Hur länge finns personuppgifter kvar?
Vi kommer enbart spara dina personuppgifter så länge som vi har en pågående kundrelation samt 12 månader efter avslutad relation. Vi sparar även uppgifterna så länge som bokföringslagen eller andra lagar kräver det samt om vi har kommit överens om en längre hantering än 12 månader.

Här kan du klaga
Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att klaga hos:

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
Telefon: 08-657 61 00
E-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Säkerhetsrutiner
Vi vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot oavsiktlig förlust, förstörelse, missbruk, skada och obehörig eller olaglig åtkomst. Alla leverantörer samt våra egna system följer GDPR-förordningens föreskrifter gällande säkerhet.Vi kan dock inte garantera en hundraprocentig säkerhet för dataöverföringar via internet. Det innebär att det kan finnas risk för att obehöriga personer får tillgång till information när data skickas och lagras elektroniskt. Därmed avslöjar du din personliga information efter eget gottfinnande.a tillbaka ditt givna samtycke.

Vid incidenter
Vi incidenter som kan hota skyddandet av dina personuppgifter så vidtas lämpliga åtgärder såsom att informera dig och lämpliga myndigheter om det inträffade.

Förändringar i vår policy
Den snabba utvecklingen av internet innebär att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan bli nödvändiga. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra denna sekretesspolicy. Vid betydande förändringar kommer vi att meddela dig i form av ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Kontaktpersoner och ansvariga för personuppgifter nås på info@sport.se