sport.se
Sökknapp
Fotboll

Djurgårdens tunga period över

Djurgårdens Haris Radetinac och Niklas Bärkroth jublar 3–0-segern mot Falkenberg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Två mål på två och en halv minut. Sedan var Djurgårdens tunga period över. 3–0 mot Falkenberg var en stabil seger – men den kom efter stor hjälp från motståndarna. Djurgården har haft några hårda veckor med fyra matcher utan seger och många spelare borta. Men mot Falkenberg gick allt plötsligt väldigt lätt.

I 21:a minuten bet sig Djurgården fast kring hemmalagets straffområde. Jonathan Ring fick bollen i närheten av straffpunkten. Han höll i den, lurade två motståndare med en suldragning och fick sedan utrymme att avsluta med vänstern, tätt intill stolpen.

Självmål och bjudning

Tre minuter efter 0–1 fick Stockholmslaget sin första present. Haris Radetinac vann en nickduell och bollen flög mot Brattberg som var på väg ut för att fånga bollen. Men Carl Johansson hann emellan med huvudet och nickade in 0–2 i eget mål.

Och efter ytterligare en kvart slog Calle Johansson en passning rakt på Radetinac. Djurgårdsanfallaren fick en grön gata att avancera på och avslutade exakt strax utanför straffområdeslinjen.

Vi belastar deras backlinje i ytterzon och skapar ofta målchanser när vi vänder spel. Haris hade ett jätteövertag på sin kant, sade Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf och fortsatte:

Andra halvlek blev som den blev. Falkenberg varken kunde eller orkade prestera något som kunde ge några avgörande förändringar.

Det är ingen hemlighet att vi har haft en extremt tuff period med en del skador, men framförallt åtta spelare sjuka. Vi fick belasta spelare lite tidigare än vad man bör göra när de kommer tillbaka från skador. Detta var en stabil laginsats. Alla får ytterligare en match ihop och vi visar att vi kan spela av en svår bortamatch.

För Falkenberg fortsätter den jobbiga våren. Sedan premiärsegern mot Örebro har den halländska nykomlingen nu spelat åtta matcher i rad utan att vinna.