sport.se
Sökknapp
Ishockey

Brynäs värvar poängkung: ”Riktigt stark runt buren”

Jonas Bengtsson

Forwarden Jaedon Descheneau förstärker Brynäs inför nästa säsong. Foto: Düsseldorfer EG/TT

Brynäs har presenterat sitt nästa nyförvärv: Jaedon Descheneau. "Han har sin spetskompetens runt kassen och det har vi letat efter", säger klubbens sportdirektör Andreas Dackell.

Forwarden Jaedon Descheneau, 24, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs. På tre seniorsäsonger har han gjort 135 poäng på 157 matcher – i fyra olika ligor.

– Han är en riktigt intressant spelare som vi har haft koll på under våren. Vi har fått riktigt bra scoutingrapporter på honom. Det är en bra person som tar ansvar och är bra att ha i laget, säger sportdirektör Andreas Dackell till Brynäs hemsida.

Draftades före Oskar Lindblom

Kanadensaren valdes i den femte rundan av St Louis, som 124:e spelare totalt, i NHL-draften för fem år sedan (14 platser före Brynäsprodukten Oskar Lindblom).

– Det finns oerhörd potential i honom. Han är i en jättebra ålder och har mycket kvar att ge. Han ville vidare och ta steg i sin karriär. Det känns positivt att han vill komma och ta det klivet med oss i Brynäs, säger Andreas Dackell och tillägger:

– Han har sin spetskompetens runt kassen och det har vi letat efter för att spetsa till Brynäs. Han tävlar hela tiden och är en riktig målskytt. Många av målen kommer runt buren, där är han riktigt stark.